Рено клио је модел из француске фабрике Рено који је 1991. године заменио легендарну петицу која се добрих 15 година борила за примат у класи малих аутомобила. Овај модел када је изашао на тржиште је привукао велики број купаца, јер су они у њему препознали мали ауто, мале потрошње, релативно доброг квалитета једном речју ауто за град и градске услове ( гужве и сл. ).

          Палете мотора су биле у бензинској варијанти од 1200 цм, 1400 цм, 1600 цм и неке спортске варијанте ( вилијамс ). Дизел варијанте су биле од 1900 цм и показале су се као веома мали потрошачи. Овај ауто је био по цени веома приступачан, са малом снагом и малом потрошњом тј. ауто за свачији џеп. Тако је и данас.

          Лимарија је врло добра, боља него код Опелових модела из тог времена, а мотори су века трајања од око 350000 пређених километара и то важи за сваки Рено. Унутрашњост је комфорна и дизајнерски лепо урађена, материјали су врло добри, а места има у изобиљу, с обзиром која је класа аутомобила у питању.

          Делови су доста скупи за овај модел, али се могу пронаћи половни примерци, поготово ако је лимарија у питању. Цене овог модела на тржишту се крећу од 2000 до 3500 еура што коштају задње серије из 1997 године.