[ Генерална ] 01 Децембар, 2008 11:28

              Ауди 80 представља један од најудобнијих старијих аутомобила који се вози код нас. Овај модел популарног немачког произвођача се производио крајем осамдесетих и почетком деведесетих година прошлог века. Он по свим критеријумима тога времена спада у групу луксузнијих аутомобила.

           И овај модел као и сви предходни се такође може пронаћи у више различитих варијанти зависно од уграђеног мотора и облика каросерије. Тако је могуће пронаћи овај модел у варијанти лимузине, купеа или каравана. Што се тиче мотора разликујемо бензинце од 1600, 1800, 2000 и 2300 цм3 и дизелаше од 1600 и 1900 цм3. Треба нагласити да су бензинци прилично неекономични, док је код дизелаша сасвим другачија ситуација.           

            Оно што је главна одлика овог модела јесте изузетна удобност, која је резултат веома квалитетног унутрашњег ентеријера. Ни спољашност овог модела нимало не заостаје. Поред аеродинамичног дизајна њена главна карактеристика јесте поцинкована лимарија која спречава корозију. Ова чињеница говори о томе да су чак и примерци који нису били гаражирани углавном у веома добром стању што се спољашњег изгледа тиче.

            Када је реч о цени ту је приличан распон зависно од варијанте и очуваности. Тако се може рећи да се она креће од 3000 до 5000 евра, што и није толико пуно с обзиром да је реч о веома добрим аутомобилима. Основне предности овог аутомобила су удобнос и квалитетна лимарија, а мане су релативно висока потрошња, осетљивост електронике и велика пређена километража код већине примерака што је последица коришћења аутомобила у пословне сврхе.

[ Генерална ] 01 Децембар, 2008 11:18

               Овај модел је постао веома популаран код нас средином осамдесетих година двадесетог века. Његова популарност се везује за чињеницу да се производио у Кикинди што га је чинило повољним и приступачним за домаћег купца. Ових година ово је био један од аутомобила атрактивнијег изгледа на нашим друмовима.

            Опел Кадет се као и већина других модела производио у више варијанти. Постоје верзије са троје и петоро врата. Такође поред основне «суза» верзије постоје и лимузина и караван варијанта. Што се тиче мотора нудила се широка палета, од бензинаца 1300, 1600 цм3, па до дизелаша од 1600 и 1700 цм3. Овај распон мотора утиче и на велике разлике у потрошњи, а дизели су веома економични.           

            Унутрашњи ентеријер овог аутомобила је изузетно савремено изгледао у време његовог појављивања. Све је одрађено веома квалитетно, што се не би могло рећи за спољашност која представња најслабију тачку. Лимарија је лошег квалитета, па је стога веома тешко наћи добро очуваног половњака. Једина варијанта је наћи неки гаражиран примерак.

            Цена половњака овог модела се креће од 1000 до 2000 хиљаде евра. Могуће је пронаћи и нешто јефтиније, али такви примерци готово да нису употребљиви. Главне предности овог модела јесу ниска цена, доступност резервних делова и релативно издржљиви мотори, док се главни недостатак огледа у веома лошој лимарији.