Мерцедес 190 – Када је 1984. године приказан јавности, овај ауто је украо многа срца. Ово је био најлепши ауто тог времена. Са изузетно модерним и спортским дизајном, скромним габаритима, малом потрошњом код дизел варијанте овај ауто је био сан сваког човека. Производио се до 1993. године уз разним модификацијама као што су додавање широке лајсне у доњем делу врата, промена неких материјала ...

          Првенствено је фабрика наменила овај ауто такси службама, али је његова судбина била посве другачија. Производио се у бензинској и дизел варијанти. Бензинска палета мотора се кретала од 1800 цм , 2300 цм и 2600 цм као АМГ спорт варијанта. Дизел варијанта је била од 2000 цм која је изузетно квалитетна и мали потрошач.

          Лимарија је изузетна и веома се добро одупрла зубу времена, погон је на задњим точковима и зими то може бити мали проблем. Унутрашњост је квалитетно урађена, спортска, компактна, али са проблемом мањка простора поготово на задњој клупи, велики обим волана као и немогућност померања по висини истог. Иначе као код сваког мерцедеса управљање је одлично као и ослањање на путу.

          Још увек се могу пронаћи очувани примерци овог модела поготово они који су произведени после 1990 године и то по цени од 3000 до 5000 еура.